Friday, February 4, 2011

ya Rasulullah....


wahai saudara2ku,

"Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku (Muhammad), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu." (Ali 'Imran : 31)

kehidupan seharian kita menceritakan terlalu banyak kelalaian kita. kita semakin hanyut meniti keindahan dunia, malah melupakan kehidupan yang akan menanti. MasyaAllah...

adakah masih ada lagi peluang untuk kita meniti hari2 esok...untuk mencari sebuah kehidupan yang amat2 pasti....rugi bagi orang2 yang lalai dan bahagia bagi orang2 memahami dan mengerti akan kehidupannya untuk apa???

wahai penilai cinta...
cintailah Allah sebenar-benarnya dan cintailah Rasulullah SAW sungguh2...fahamilah sunnahnya, bersama-samalah dengan sunnahnya...sesungguhnya Rasulullah saw bersama-sama kita di akhirat kelak, andai kita mengingatinya sentiasa.إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلاَئِكَـتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِيِّ يٰأَيُّهَا ٱلَّذِينَ آمَنُواْ صَلُّواْ عَلَيْهِ وَسَلِّمُواْ تَسْلِيماً

“Sesungguhnya Allah dan MalaikatNya berselawat ke atas Nabi. Wahai orang-orang yang beriman shalawatlah keatasnya dan salamlah dengan sebaik-baik salam.” (Surah al-Ahzab : 56)

mengingatinya dengan berselawat sebanyak-banyaknya...semoga kalian dapat rahmat dariNya iaitu Allah Yang Maha Pemberi Rahmat.


Telah berkata Sultan Ahli ‘Arifin Jalaluddin al-Suyuti di dalam kitabnya : "Tidak ada suatu rumah atau masjid atau tempat yang dibacakan di dalamnya mengenai Maulid Nabi صلى الله عليه وسلم melainkan malaikat mengelilingi ahli tempat tersebut dan Allah menebarkan rahmatNya kepada mereka."

dari hati ke hati, tiada yang indah dari mencintai Allah dan Rasulullah saw...

No comments: